Бенефити од Pranic Healing®

Срце што љуби е срце што исцелува. Само љубов исцелува.

Сѐ што постои е направено од енергија и е подложно на нејзините закони и принципи. Доколку разбереме како енергијата функционира, ќе ги разбереме механизмите според кои нештата се случуваат и со тоа подобро ќе го управуваме сопствениот живот.

Животните предизвици како што се стрес, страв, тага, осаменост, расправии и слично, влијаат на енергијата во нашата аура и ја прават замаглена, дисбалансирана и полна со дупки и сива енергија. Долгорочно, ова се одразува како болка, непријатност, физички и психолошки состојби. Бидејќи физичкото и енергетското тело се нераскинливо поврзани, она што влијае на едното, влијае и на другото.

Pranic Healing ја објаснува науката зад енергетски базираните третмани, подржано со илјадници истражувања и сведочења од сите страни на светот. Нѐ учи за енергетската анатомија, чакрите, енергетските канали, аурата и како тие влијаат на физичкото и психолошкото здравје.

Со Pranic Healing, можеме да ги детектираме проблемите и дисбалансите во аурата и внимателно да ги отстраниме користејќи едноставни техники кои не вклучуваат допир, лекови, дрога и секој може да ги научи.

Кога веќе знаеме како работат чакрите и кои се ефектите на чакрите врз секојдневниот живот во смисла на здравје, односи, финансии и духовност, имаме можност за поголема контрола врз нашиот живот. Истовремено, можеме да им помогнеме на другите полесно да ги решат своите проблеми. Ова нѝ дава огромни можности за служба.

Техниките на Pranic Healing нѐ учат како да се грижиме за себеси, нѝ даваат способност да превенираме болести и да ја подобриме нашата здравствена состојба користејќи едноставна чекор-по-чекор процедура. Тие можат да бидат одлично надополнување за нашите медицински третмани.

Со малку зборови, ние мора да се грижиме за нашето енергетско тело!

Исто како што секојдневно се тушираме за да го одржуваме физичкото тело чисто, енергетското тело исто така бара прочистување за да обезбеди добро физичко и психолошко здравје.

Генерално, Pranic Healing нѝ помага да:

 • постигнеме внатрешен мир
 • бидеме посреќни
 • станеме поинтелигентни
 • се грижиме за сопственото здравје
 • им помогнеме на другите
 • го запознаеме светот на суптилни енергии
 • разбереме како функционира светот
 • воспоставиме контрола врз животот
 • ја развиваме сензитивноста
 • ја подобриме интуицијата
 • го намалиме стресот
 • ја зголемиме енергијата
 • се прочистиме емоционално
 • ги промениме длабоко всадените уверувања
 • ја намалиме болката
 • ја стимулираме внатрешната способност на телото за регенерација
 • се исцелиме потполно, физички и емоционално.

Закажи термин

Пополнете ги информациите во формата и закажете го вашиот термин

 • Телефон & Viber : 078 255 707

  Услуга и Време

  Ваши податоци