Традиционално Усуи Реики

Сите ние имаме способност да се исцелуваме.

Енергетски сесии

Енергијата на Реики има неколку основни дејства:

 • доведува до длабока релаксација,
 • ги отстранува енергетските блокади,
 • го детоксицира организмот,
 • дава виталност,
 • ја зголемува фреквенцијата на вибрацијата на телото и
 • води кон себе-откривање.


Една од главните карактеристики на Реики тоа што клиентот ги идентификува сопствените потреби и ја привлекува енергијата според нив, со што клиентот станува активен дел од процесот на исцелување. Самиот поединец ја презема одговорноста за сопственото исцелување.

За да може личноста да почне со спроведување на Реики, потребно е прво да се помине низ иницијација од страна на Реики учител, позната како „ускладување“ или „штимање“ (attunement), а со кое се усогласува електромагнетното поле на телото со енергијата на Реики и му се овозможува на ученикот да се поврзе со неисцрпливиот извор на „универзална животна енергија“ и со тоа да го подобри своето здравје и квалитетот на живот. Секој може да помине низ процесот на „ускладување“ или „штимање“ и да научи како да ја користи енергијата на Реики. Реики е многу ефикасно, лесно се учи и лесно се користи.

Закажи термин

Пополнете ги информациите во формата и закажете го вашиот термин

 • Телефон & Viber : 078 255 707

  Услуга и Време

  Ваши податоци