Што е Access Bars®?

Access bars® е модалитет на нежен допир, кој бил претставен од Гери Даглас во раните 1990-ти години. Се состои од 32 енергетски точки на главата кои ги чуваат меморираните електромагнетски компоненти на сите наши мисли, идеи, ставови, уверувања кои некогаш сме ги имале. Секој став и секое уверување претставува ограничување кое не спречува да го оствариме својот полн потенцијал.

Во текот на Access bars® сесијата, практикантот нежно ги допира овие точки создавајќи електромагнетски набој кој ги отпушта ограничувањата т.е енергетските еквиваленти на осудувањето и заглавените мисловни облици, емоции, уверувања. Тоа е како бришење фајлови на компјутер. Ги бришете старите фајлови кои ве гушат и заземаат место, а при тоа не морате да знаете што сте отпуштиле и од кое време е тоа. Не треба да се соочите со минатото за да ја промените сегашноста. Едноставно, отпуштате сѐ што не ви треба и така отварате простор за нешто ново, што повеќе ќе ви служи во овој момент.

Замислете си некој кој може да притисне копче и да го изгаси оној глас во вашата глава кој ви кажува дека не сте доволно добри или дека не можете да го постигнете она што сте го сонувале?

Една од компонентите на промената која се случува природно со секоја сесија на Access bars® е елементот на примање. Колку често само отпуштаме, ги намалуваме своите бариери и дозволуваме да примаме од друга личност? Учењето да примаме е клучот за повикување на она што го барате во својот живот. Access bars® го олеснува примањето, поразлично од било кој друг модалитет во оваа реалност.

Денес Access bars® се практикува во повеќе од 170 земји ширум светот, како моќна и прагматична алатка во семејствата, училиштата, бизнисите, спортистите, затворските одделенија, психолозите, уметниците и многу други.

Кој може да има корист од Access bars® сесијата?     

Access bars® им има помогнато на илјадници луѓе да променат многу аспекти од својот живот. Оние кои го користеле овој метод пријавуваат реултати како подобро здравје, подобар сон, намалување на телесната тежина, подобар сексуален живот и релации, ослободување од анксиозност, помалку стрес и многу друго…

Секоја личност е различна и поради тоа не постои унифицирана Access bars® сесија. Многумина заспиваат, дури и во бучно опкружување. Некои луѓе имаат слики кои се појавуваат, некои чувствуваат сензации во нивните тела како зуење, штипкање, топлина, грч или трепет. Се препорачува посебно на луѓе кои се во континуиран стрес, менаџери, студенти, ученици, спортисти, но исто така и кај мали деца и трудници. Барс сесијата нема контраиндикации и можат да го користат сите кои сакаат промена во било кој сегмент на животот или само добро да се опуштат и да се ослободат од сѐ што ги притиска. Сесијаот обично трае од 60-90 минути, не бара никакви претходни подготовки и зависно од случајот треба да се повтори.

Што ве очекува после БАРС сесијата?

Внатрешен мир, подобар сон, отпорност на стрес и повеќе енергија. Оваа сесија ви го зајакнува имунитетот и виталноста, а влијае на регулирање на телесната тежина. Докажано делува на јакнење на концентрацијата, односно на постигнување на подобри резултати на работа во учењето и во спортот.

После БАРС сесијата очекувајте и подобра комуникација со луѓето околу вас, бидејќи вашата врска со самите себеси ќе биде многу појака.