Mindfulness работилница за деца

Mindfulness работилница за деца

Сабота 23.02.2019 во 17:00-18:30 часот

група на возраст од 5-6 години

 

Недела 24.02.2019 во 17:00-18:30

група на возраст од 7-10 години

 

Продолжуваме со нашето патешествие … 

Медитираме, учиме фокус, скенираме тело, учиме благодарност, учиме техники за самопомош, учиме да дишеме правилно, цртаме и секако се забавуваме…

 

Децата со помош на бројни техники прилагодени за нивна возраст, на забавен и едукативен начин ќе се здобијат со способности да се справат со секојдневните предизвици. 

Овие работилници се наменети за интеграција на тело, ум, емоции и душа.

Придобивките како што се од корист за самата личност на детето, така и за семејството и пошироко – општеството. 

 

Растеме и развиваме среќни деца кои ќе ја шират љубовта низ нивното секојдневие и кои ќе придонесат до благотворни промени каде што функционираат. ( дом, училиште, заедница, општество…)

Децата се здобиват со когнитивни, социјални и емоционални придобивки:

 

  • зголемена  свесност и присутност,
  • поголем распон на позитивни емоции,
  • зголемен фокус при работа,
  • самопомош во стресни ситуации,
  • самодоверба,
  • подобар сон
  • емпатија 
  • добра организација 
  • многу други други елементи кои го надградуваат карактерот на детето да се равива во здрава, среќна и исполнета личност.
 Работилниците ќе се одвиваат според возраста на децата и заради квалитетот на работата групата ќе брои до 8 деца.

 

Работилниците ги води Ирена Трпинова тренер за личен раст и развој со долгогодишно искуство како професор, долгогодишен практикант на трансцедентална јога.

Цената на индивидуална работилница е 500 ден. со вклучени материјали кои децата по завршувањето ги земаат со себе.

 

По потреба може да се оформи и група за поголема возраст.

 

 

 

Местата се ограничени , 

Со радост ве очекуваме !

 

Информации за уплата и пријава на формата подолу 

или на телефон 075 25 27 24