Pranic Healing, Ниво 1 – Сертифициран курс

Pranic Healing, Ниво 1 – Сертифициран курс

Pranic Healing® е високо развиен и тестиран систем за енергетско исцелување развиен од страна на Мастерот Чоа Кок Суи. Во овој систем се користи прана за да се балансираат, хармонизираат и трансформираат енергетските процеси во телото. Прана е санскритски збор кој означува животна енергија. Оваа животна енергија или витална сила го одржува телото живо и во состојба на здравје. Во традиционалната кинеска медицина оваа сила се нарекува Чи, додека пак во хебрејскиот мистицизам се нарекува руах или здив на животот.

Pranic Healing® е едноставен, а сепак моќен и ефективен систем на не контактно енергетстко исцелување. Се базира на принципот кој вели дека телото е само-исцелувачко битие кое има способност да се самоисцелува и дека овој процес се забрзува со зголемување на количеството на достапна животна енергија која се користи да се корегираат физичките и емоционалните дисбаланси.

Pranic Healing® не бара лекови, физички помагала, дури ни физички контакт со клиентот. Физичкиот контакт не е потребен затоа што практикантот работи на биоплазматското енергетско тело, а не директно на физичкото тело. Ова биоплазматско тело е калапот или планот кој го опкружува и проникнува физичкото тело. Преку ова тело се апсорбира животната енергија и се дистрибуира низ физичкото тело. Поради оваа причина Pranic Healing® работи на енергетското тело затоа што физичките проблеми прво се појавуваат како енергетски дисбаланси во биоплазматското тело пред да се манифестираат како заболувања на физичкото тело.

Мастер Чоа Кок Суи го развил Pranic Healing® како разбирлив систем на енергетска медицина за да го подобри квалитетот на нашите животи. Семинарот е дизајниран на практикантите да им даде целовити основни знаења од областа на енергетското исцелување и други Езотериски науки.

Со завршување на овој курс вие ќе добиете интернационален сертификат од Institute for inner studies inc. за завршен прв степен од Pranic Healing®.

Инвестиција за курсот: 120 евра

За подетални информации контактирајте нѐ на телефон: 075 25 27 24 или на е-маил contact@arslucida.mk, elena@arslucida.mk

Ви посакуваме добредојде во суптилниот свет на енергијата и во возбудливиот свет на Pranic Healing®! ♥

Предавач: Елена Антоновска
Елена Антоновска е сертифициран Професионален коуч на Ериксоновиот колеџ од Канада и тренер. Покрај тоа, листата на вештини и методи кои влегуваат во нејзиниот домен на работа е долга, а некои од нив се: CEFE trainer, PCM Coach (Process Communication Model), Wing Wave coach, NLP Practitioner, Regression therapist, Reiki Master, etc.
Нејзиното професионално искуство е стекнато во разни бизнис опкружувања, од државни институции, осигурување, односи со јавност и работа како freelancer во полето на личниот и професионалниот развој, комуникација и коучинг, претприемништво и практични пристапи кон духовноста и само-реализацијата.
Ars Lucida – Coaching & Training во Скопје е местото каде се применуваат вештини, техники, методи и знаења кои ги покриваат сите аспекти на човекот како целина. Активностите во центарот се базирани на мотивација, инспирација, предизвик, поддршка и помош во процесот на самореализација, промена и успех. Спојот на древни и модерни знаења, аплициран во секојдневниот живот во вид на практична духовност, овозможува многу широко делување и опфаќа различни целни групи, а знаењето се пренесува преку индивидуална работа, обуки и работилници од областа на личниот и професионалниот развој.
Во март 2017 година е прогласена за најуспешна жена менаџер за 2016 година од областа на личниот и професионалниот развој.

Пријавете се подолу на формата, со сите потребни информации: 

Претходен напис
Реики Курс – ниво 2