Продавница

Попуст!

All about Mindfulness Workshop

6.000 ден

4 неделна онлајн програма која ќе го оптимизира  квалитетот на вашиот живот во секој негов аспект.
Главната  порака на Mindfulness е да бидеме свесни и присутни во моментот, а ги вклучува нашите мисли, чувства, перцепции и импулси на поинаков начин. За да се избегнат несаканите обрасци на однесување, прво мора да ги препознаваме и да станеме свесни за нив.
Основната филозофија и практичните техники што ќе ги користиме во оваа програма се проверена и успешна формула што може да се примени во нашиот личен и професионален живот.
Причината зошто Mindfulness е широко користена во ова наше време  од безброј луѓе од сите сфери на животот е нејзината ефикасност доколку се практикува редовно.
Сите ние можеме да имаме корист од оваа техника во подобрување на квалитетот на животот во целост.

Опис

Оваа програма е наменета за поединци, професионалци или коучеви кои се подготвени да развијат Mindfulness во секојдневниот живот или да ги вклучат овие учења за да ја зголемат нивната ефикасност во нивната работа.

Оваа онлајн програма ќе ви бидеод  корист во справувањето со:

 • Стрес, депресија и анксиозност
 • Проблем со грижи и непосакувани ситуации
 • Тешки емоции како тага, непријатност, разочарување, без разлика дали сето ова е поврзано

со вашиот приватен или професионален живот.

Што добивате:

 • Ќе бидете поприемчиви и потрпеливи
 • Разбирливи и доверливи
 • Ќе научите како да отпуштате
 • Ставови без осудувања
 • Повеќе љубов и прифаќање

Оваа онлајн програма е структурирана во 4 дела:

 1. Телесни практики – физички сензации и присуство во телото
 2. Врски и емоции – проширување на емоционалната рамнотежа
 3. Креативност – изнаоѓање начини за подигнување на креативните идеи и поставување намери кои ги поттикнуваат овие процеси
 4. Издигнување над себе – гледање на долгорочните придобивки од живеењето свесен живот.

Време: 4 недели онлајн
Фреквенција: Еднаш неделно, секој вторник почнувајќи од 06.09.2022 година
Времетраење: 3 часа од 18 до 21 часот

Обучувач: Елена Антоновска.

За дополнителни термини и групни или индивидуални сесии, контактирајте не преку WhatsApp, Viber или јавете се на +389 78 255 707 или испратете ни мејл за било какви други прашања и детали поврзани со нашата работа на: contact@arslucida.com