Продавница

Попуст!

Бизнис и кариерни констелации

2.000 ден

Пристап за решавање на организациски и деловни проблеми користејќи ги принципите на Семејни Констелации. Се заснова на премисата дека организациите, како и семејствата, се сложени системи со своја динамика и модели. Многу компании го насочуваат своето внимание кон маркетингот, истражувањето и кон корпоративните стратегии за совет, без да ги земат предвид социјалните, културните или традиционалните вредности во срцето на организацијата.

Опис

Бизнис констелации ви помагаат да разберете многу области од вашиот професионален живот. Кога бизнис констелацијата е здрава, успехот загарантиран. Во спротивно, тоа може да доведе до исцрпеност, недостаток на мотивација, летаргија, губење средства и вработени.
Енергијата е главен двигател на бизнисот и клучен фактор за идентификување каде постојат недоследности во една организација. Со испитување на целокупната структура, клучните елементи, специфичните стилови на лидерство и личностите на луѓето вклучени во бизнисот или организацијата, се откриваат многу скриени тајни и лесно се откриваат новите патишта до успехот.

Што да очекувате?

Во една сесија, фасилитаторите ги водат клиентите низ процес кој ја истражува динамиката во организацијата. Клиентите можат да користат физички предмети или луѓе за да ги претставуваат клучните засегнати страни во нивната организација и да создадат визуелна претстава за нивниот систем. Преку овој процес, клиентите може да откријат скриени обрасци, динамики или трауми кои влијаат на успехот и функционирањето на нивната организација.
Ова може да вклучува прашања како што се проблеми во комуникацијата и конфликти меѓу членовите на тимот. Фасилитаторот потоа работи со клиентот за да најде начини да ги реши овие обрасци преку серија интервенции или водени движења.
Деловните констелации може да се користат за решавање на различни прашања во рамките на една организација, како што се градење тим, развој на лидерство и стратешко планирање.

Исто така ви помагаат да ја подобрите комуникацијата, продуктивноста и целокупниот успех со откривање и решавање на динамиката во вашата организација.
Сесиите обезбедуваат слика на целокупната структура, специфичните стилови на управување и личностите на луѓето кои се вклучени , како и клучни информации за тоа каде се потребни промени. Ќе излезат на површина многу скриени работи и брзо ќе се идентификува патот до нов успех.
Организациите можат да постигнат поголем успех и одржливост со разбирање и справување со овие динамики. Идеално, енергично тековниот бизнис е место на продуктивност и просперитет, каде што луѓето чувствуваат чувство на припадност и радост.

Бизнис констелациите ќе ви помогнат:

 • Лидерство
 • Прецизно дефинирање што не функционира во вашиот бизнис
 • Лош однос со парите
 • Чувство на недостојност
 • Донесување подобри деловни одлуки
 • Можни решенија за деловните предизвици
 • Поставување здрави и реални приоритети
 • Градење тимски морал и решавање на динамични проблеми во тимовите
 • Препознавање на основната причина за тековните проблеми

Информации:
Сесиите траат 120 минути и ги водат сертифицирани фасцилитатори за Бизнис и кариерни констелации

За подетални информации и термини контактирајте не:

 • Преку е-пошта: contact@arslucida.mk
 • Телефонски: понеделник – петок, 12:00 ч. – 20:00 ч.
 • преку SMS, WhatsApp или Viber на +389 78 255 707