Продавница

Курс за Кристалотерапија

6.500 ден14.500 ден

Изберете модел
Курс за Кристалотерапија – Курс за Кристалотерапија
9.500 ден
Курс за Кристалотерапија – Сет кристали за кристалотерапија
6.500 ден
Курс за Кристалотерапија – Курс + Сет кристали
14.500 ден

Балансирање на телото, умот и енергијата преку исцелителната моќ на кристалите

Опис

Кристалoтерапијатаа (или исцелување со кристали) користи техники на кристали за да ги балансираат и усогласат чакрите и аурата, и притоа, терапевтот може да му обезбеди на својот клиент чувство на мир и благосостојба

Денес кристалите се многу популарни алатки за заштита од непожелни енергии. Многу продавачи ќе ви дадат и насоки кој кристал да го купите за да заштитите или балансирате одреден енергетски центар(чакра). Сето тоа звучи многу едноставно за да биде вистинито. Дали со тие купени кристали ќе добиете и насоки како треба да ги чувате, како треба да ги чистите, програмирате, енергизирате?

Секако дека не… А зошто е тоа потребно?

Доколку кристалот не биде соодветно исчистен по секоја употреба и соодветно складиран тогаш тој може да има конта ефект. Исто така доколку Вие носите кристал кој не сте го исчистиле, програмирале и енергизирале соодветно тој нема да може на долг рок да ве служи безбедно.

Кристалот е суптилен енергетски кондензатор. Тоа значи дека тој може да апсорбира, складира, проектира и насочува суптилни енергии.

На пример, ајде да замислиме една батерија која има можност да се полни и истата има можност да апсорбира, складира и ослободува електрична енергија. На ист начин кристалот може да апсорбира, складира, проектира ии насочува животна (пранична енергија).

Што ќе совладаме на овој курс за Кристалотерапија?

 • 3 начини на чистење на кристалите
 • Полнење на кристалите
 • Програмирање на кристалите
 • Закон на карма
 • Како инстантно да ја зголемите потенцијата за чистење
 • 5 правила кои мора да се почитуваат при работа со кристалите
 • Видови на кристали кои ги употребуваме за енергетски третман на себе или клиент
 • Правилно поставување на кристалите за време на третманите
 • Фактори кои ја одредуваат јачината на кристалите

Кои се бенефитите после курсот за Кристалотерапија?

 • Ослободување од застоена непотребна енергија во човечкиот енергетски систем
 • Ослободување од непотребни емоции
 • Намалување на стрес, анксиозност
 • Намалени болки на телото и многу
 • Потенцијлна алатка со која можете да заработувате од клиенти и да се надградувате себе

 

За кого е наменет овој курс

 • За љубители на овие драгоцени камења кои сакаат да ги видат вистинските бенефити од нив
 • За почетници кои до сега немале ниаккво искуство
 • За веќе искусни енергетски практиканти- реики, прана, тета и други хилери.
 • За луѓе чии професии можат да се комбинираат со овие занења: масери, јогини и слични алтернативни терапевти

Информации

Достапни термини за 2024:

 • 25 февруари
 • 26 мај
 • 11 август
 • 27 октомври
 • 15 декември

Се одржува во недела од 10 часот до 18 часот со кратки паузи.

По ваша желба може да ви обезбедиме сет од кристали кои ќе ги коситите понатака во вашата лична или професионална пракса.

Курсот го води, сертифициран Crystal Healing Practitioner

Местото го резервирате со уплата, НАЈДОЦНА 5 дена пред почеток на курсот.

За дополнителни информации контактирајте не:

 • Преку е-пошта: contact@arslucida.mk
 • Телефонски: понеделник – петок, 12:00 ч. – 20.00 ч.
 • преку SMS, WhatsApp или Viber на +389 78 255 707

Ве очекуваме со радост.

Дополнителни информации

Цена

Курс за Кристалотерапија, Сет кристали за кристалотерапија, Курс + Сет кристали