Продавница

Лимфна дренажа

3.200 ден

Се применува за естетска и физикална терапија. ( 90 мин. 3200 )
Масажа за рачно дренирање на лимфниот систем (МLD) е техника дизајнирана да го подобри природното циркулирање на лимфниот систем кој е клучна компонента на имунолошкиот систем на телото.

Опис

Преку темелно и ритмичко третирање на регии во телото се поттикнува ефикасното отстранување на вишок течност, токсини. MLD третманот помага за намалување на отокот, ја забрзува ткивната регенерација и го подобрува целокупниот имунолошки систем.
Оваа терапевтска метода е познато по своите смирувачки ефекти, промовира релаксацијата и ги зголемува сите механизми на зацелување на телото.
Се препорачува за опоравување по операции, дренирање на лимфниот систем, намалување на отоци, намалена циркулација, тешкотии со зараснување на рани и изгореници, исфрлање на токсини зајакнување на имунолошкиот систем и многу повеќе.
Нуди холистички пристап кон здравјето, поддржувајќи го телото во одржувањето на оптимално здравје и рамнотежа.
Сесијата трае 90 минути
Третманот го изведува, физиотерапевт.