Продавница

Местење желудник– индивидуален третман

2.500 ден

Опис

Холистички пристап кон стомачната дисфункција и хиатус хернија (желудечна хернија), која ја вклучува следната процедура:

 • рамнотежа на дијафрагмата
 • спуштање на желудникот во супинаторна положба
 • отскокнување во странична положба
 • враќање на воздушни меури во хранопроводникот
 • третман на гастрична хернија во седечка положба
 • третман на цервикален ‘рбет поради вагус невус
 • стимулација на вагус
 • третман на торакални пршлени D4-D6
 • третман на сфинктери и зглобови анатомски – физиолошки компоненти на гастроинтестиналниот тракт
 • вежби и исхрана

Времетраење на остеопатскиот третман:

 • прв преглед и терапија, приближно 40-50 минути
 • секој следен третман, во просек, околу 30 минути.

Датум: 14 -16 јули од 09 до 20 часот

Дознај повеќе тука!