Продавница

Мајндфулнес за деца и тинејџери

2.000 ден

Mindfulness најчесто се дефинира како „насочено внимание, со намера, без судење.

Mindfulness е самиот чин на насочено внимание во сегашниот миг, истовремено со сите наши сетила.

Целта на Mindfulness е да се разбудиме кон внатрешното работење на нашите ментални, емоционални и физички процеси .

Се овозможуваат когнитивни, социјални и емоционални придобивки:

 • зголемена самодоверба,
 • зголемен фокус при извршување активности,
 • зголемена присутност,
 • подобра организација,
 • подобрени социјални вештини,
 • зголемена грижа и почит кон останатите,
 • паметење на детали,
 • поголем оптимизам и распон на позитивни емоции,
 • самопомош во стресни ситуации,
 • подобар квалитет на сонот,
 • преземање на инспиративни акции,
 • многу други бесценети придобивки кои ќе го надградат карактерот и личноста на индивидуа која е дел од нашето социјално функционирање.

Опис

Mindfulness за деца

Медитираме, учиме фокус, скенираме тело, учиме благодарност, учиме техники за самопомош, учиме да дишеме правилно, цртаме и секако се забавуваме…

Децата со помош на бројни техники прилагодени за нивна возраст, на забавен и едукативен начин ќе се здобијат со способности да се справат со секојдневните предизвици.

Овие работилници се наменети за интеграција на тело, ум, емоции и душа.

Придобивките како што се од корист за самата личност на детето, така и за семејството и пошироко – општеството.

Mindfulness за тинејџери

Медитацијата како алатка за подобрување на чувствителноста и внимателноста континуирано се покажува како најделотворна, а воедно и најбарана кај тинејџерите.

Цената се однесува за месечна претплата, еднаш неделно по 90 минути.

Термините се усогласуваат во однос на вашите потреби.

Опција и онлајн следење.

Термините за деца и тинејџери се во различни денови.

Повеќе за Mindfulness може да прочитата тука: