Продавница

Остеопатски индивидуални третмани

2.500 ден

Опис

ОСТЕОПАТИЈА – модерна интегративна медицина Холистички пристап кон пациентот и неговите здравствени состојби

Остеопатијата се спроведува преку рачна метода со која остеопатот го одредува изворот на напнатоста и блокадите во телото кои можат да предизвикаат болка, ослабена циркулација, ограничена и отежната подвижност или некои други телесни дисфункции. После тоа, со примена на соодветна техника, остеопатот ослободува напнатост во ткивото, со што се подобрува циркулацијата и подвижноста на остео-мускулните системи и целиот организам. , по можност се користат во превентивни цели за зачувување на здравјето и подобрување на квалитетот на животот.

Што вклучува:

  • Третмани за „местење“ зглобови: карлица, колк, колено, глужд, лумбален, торакален и цервикален дел од ‘рбет, рамо и рака;
  • Третман на внатрешни органи: мочен меур, матка, црн дроб, црева, желудник
  • Главоболки, рамнотежа на ритамот на цереброспиналната течност, рамнотежа на левата и десната хемисфера на мозокот;
  • Емоционални рани од детството, емоционални конфликти блокирани во чакрите.
  • Психоемоционална, биохемиска (исхрана) и соматска (физичка) компонента

Времетраење на остеопатскиот третман:

  • прв преглед и терапија, приближно 40-50 минути
  • секој следен третман, во просек, околу 30 минути.

Датум: 14 -16 јули од 09 до 20 часот

Дознај повеќе тука!