Продавница

Попуст!

Shadow work

9.500 ден

Работата со сенката е предизвик, а умот смислува секакви стратегии за да ја избегне.

Здраво и добредојде на курсот Shadow Work или на македонски „Како да ја спознаеш својата сенка“. Возбудени сме што ќе нѝ се придружите и со нетрпение чекаме да го започнете вашето патување низ Shadow Work и да го подобрите односот со вашата сенка.
За тие што не знаат, нашата сенка е составена од делови кои несвесно ги отфрламе. Кога ја игнорираме или не ја прифаќаме, таа може негативно да се одрази на севкупната, лична благосостојба.
Оваа наша страна копнее да биде разбрана, осветлена и истражувана. Тоа е така, затоа што целиот наш живот таа е игнорирана, потисната и засрамена.

Опис

„Понекогаш мораш да ги најдеш недопрените делови во себе за да го откриеш вистинското ЈАС“ – Etheria Divine

Комуницирањето и разбирањето на сенката е всушност начин за работа со потсвеста која ги открива деловите од себе кои се потиснати и скриени, што е многу важно за нас. Ова може да вклучува траума или делови од несвесното кои ги сметаме за непожелни.
Секој може сам да работи со сопствената сенка. Тоа е она што ќе го совладате во овој курс.

Што ќе научите во курсот:

 • Ќе започнеме со дискусија за тоа што е работа со несвесното (сенката)
 • Ризиците поврзани со нејзиното потиснување предности и недостатоци.
 • Ќе се фокусираме на ставовите на Јунг и Фројд за тоа што е сенката/несвесното, со посебен акцент на Јунг и неговите придонеси.
 • Ќе нурнете во современите теории за Shadow Work
 • Како ја создаваме сенката и како влијаат на однесувањето.
 • Ќе откриете сè што треба да знаете за архетиповите.
 • Ќе ги испитаме сите 12 јунгиски архетипи, заедно со нивните паралели, бидејќи тие служат како моќни објаснувања за човечкото однесување.
 • Подготовка за работа со сенката.
 • Ќе откриете како да се центрирате себеси, да ја пронајдете својата основа, да ја зголемите самосвесноста, да практикувате радикална искреност и да развиете сочувство и љубов кон себе.
 • Како правилно да се впуштите во Shadow Work
 • Ќе совладате стратегии и од психолошка и од духовна перспектива.
 • Кои се потенцијалните пречки за Shadow Work и како да се надминат
 • Како да се заработи со ова знаење

Работата со сенката е предизвик, а умот смислува секакви стратегии за да ја избегне.
Потребна е храброст да се соочиме со темните делови од себе. Но, соочувајќи се со нив, се ослободуваме и можеме да прераснеме во интегрирана и хармонична личност.
Подготвени?
Да почнеме сега!

Информации:

 • 8-15-22-29 февруари 2024
 • Четири последователни темини онлајн, секој четврток по 2 часа од 19:30 -21:30 часот

Повеќе информации на:

 • е-пошта: contact@arslucida.mk
 • Телефонски: понеделник – петок, 12:00 ч. – 20.00 ч.
 • преку SMS, WhatsApp или Viber на +389 78 255 707