Сертифициран Реики Курс – ниво 1 (7-8.12)

Сертифициран Реики Курс – ниво 1 (7-8.12)

Што е Реики?

Реики ја исцелува комплетната личност – телото, емоциите, умот, духот и кармата, создавајќи многу корисни ефекти како што се релаксација, чувство на внатрешен мир, безбедност и благосостојба. Тоа го доведува телото во хармонија така што го ослободува од телесните и емотивните блокади. Реики ги отвора вратите за да можеме да се вратиме кон сопствената совршеност, каква и да е таа, со тоа што ги третира причините и ги отстранува последиците. Реики третманот доведува до длабока опуштеност.

Што содржи курсот Реики ниво 1?

– Позиции на рацете за третирање на самите себеси (Ќе научите едноставни позиции на поставување на рацете за да се третирате себеси со Реики уште од првиот ден после Реики курсот)

– Позиции на рацете за третирање на другите (Ќе научите едноставни позиции на рацете за третирање на другите и со тоа ќе можете да практикувате Реики на вашите пријатели, семејство и миленичиња)

– Како да третирате чакри со Реики (Ќе научите се за чакровскиот систем и како да користите Реики за да балансирате специфични енергетски центри на телото)

– Принципите на Реики (Ќе ги научите петте принципи на Микао Усуи и тие сe насоки кои се корисни за секојдневниот живот. Овие принципи ќе ви помогнат за подобрување на вашата добросостојба и внатрешно задоволство.

– Реики третмани (За време на курсот ќе давате и примате целосен Реики третман. Исто така ќе имате можност да прашувате прашања и да побарате разјаснување за сè она што е ви е јасно)

– Индивидуално „ускладување“или „штимање“ (attunement)на енергијата (Ова е потребно за да се поврзете со Реики. Тоа ќе ве оспособи да практикувате Реики на себеси, како и на останатите)

– Уникатна комплементарна програма која трае 21 ден (Ова програма ќе ве поддржи и поттикне да се поврзете со Реики во првите 21 ден после вашето „ускладување“ или „штимање“ (attunement).

Со завршување на овој курс се здобивате со сертификат за завршено прво ниво по Реики.

Цената за сертифицираниот курс за Реики ниво 1 е 90 евра.

Предава: Елена Антоновска

Елена Антоновска е сертифициран Професионален коуч на Ериксоновиот колеџ од Канада и тренер. Покрај тоа, листата на вештини и методи кои влегуваат во нејзиниот домен на работа е долга, а некои од нив се: CEFE trainer, PCM Coach (Process Communication Model), Wing Wave coach, NLP Practitioner, Regression therapist, Reiki Master, etc.

За пријавување пополнете ја формата подолу или јавете се на телефон: 075 25 27 24 (Елена)

Претплатете се на нашиот Newsletter

Бидете во тек со сите настани, новости и попусти!