Свесното дишење – групни или индивидуални сесии

Свесното дишење – групни или индивидуални сесии

Свесното дишење е едноставна, нежна, но истовремено и моќна техника на дишење. Тоа ги носи на површината на нашата свесност не само нашите несвесни верувања и емоции, туку и врските со нашите тела, самите себе си, нашата интима и врските со светот. Кога ние свесно дишеме, создаваме можности, внатре во нас да ги решиме, интегрираме и излечиме претходно нерешените проблеми. Овој процес ослободува енергија, носејќи ни поголема живост и радост, а со тоа и ни овозможува да продолжиме напред кон исполнување на нашиот потенцијал како човечки битија.

Свесното дишење функционира на принципот дека постои директна врска помеѓу нашата психичка / физичка добросостојба и отвореноста на дишењето. Опуштањето и испуштањето на здивот ја намалува тензијата и во телото и во умот.

Свесното дишење најчесто се прави во лежечка положба, при што вие учите да го поврзете вашето дишење, така што не би имало паузи помеѓу секое вдишување и издишување. Полека ќе бидете водени да го најдете вашиот сопствен ритам, кој што најверојатно би бил побрз и подлабок отколку што сте навикнати. Целиот процес трае околу 75 минути, при што на крајот има фаза на интеграција од 15 мин, со која што се завршува сесијата. Во целост, една сесија од свесно поврзано дишење трае околу два до три часа.

 

Цената за индивидуална сесија е 50 евра за групни сесии 30 евра

 

Елена Антоновска е сертифициран Професионален коуч на Ериксоновиот колеџ од Канада и тренер. Покрај тоа, листата на вештини и методи кои влегуваат во нејзиниот домен на работа е долга, а некои од нив се: CEFE trainer, PCM Coach (Process Communication Model), Wing Wave coach, NLP Practitioner, Regression therapist, Reiki Master, etc.

За пријавување пополнете ја формата подолу или јавете се на телефон: 075 25 27 24 (Елена)