Христинка Матоска

Како коуч Елена ми помогна да ги надминам некои свои ограничувачки ставови, во моменти кога едноставно не знаев како да продолжам понатаму. Ми помогна да го согледам моето постоење од друг агол, ми помогна да тргнам по нови непознати патеки. Како терапевт ми помогна во момент кога се соочував со тежок период кога бев врзана за кревет и кога медицината беше безпомошна. Благодарејќи на терапевските третмани денес можам да одам , да работам , да ги остварувам своите цели и задачи, да живеам пристоен живот. Ја запознав Елена и како предавач и тренер. Завршив обука од областа на лидерство, и обука од Pranic Healing (основен, напреден и психотерапија). Навистина немам зборови, едноставно личност за респект.

Мојата прва средба со Елена беше кога таа гостуваше во една телевизиска емисија некаде 2013-2014г. Јас не гледам телевизија, посебно во тој период кога бев презафатена и преоптоварена со работа. Но како што се вели доколку треба некоја информација да дојде до тебе ќе дојде секако. Така беше и тогаш , темата за која зборуваше Елена ми даде одговор на прашањата кои си ги поставував тогаш. Таа ме воодушеви со начинот на излагањето , со содржината на тоа што го изложуваше имав впечаток дека мене ми се обраќа и дека веќе се познаваме. Првата средба беше кога одлучив да одам на медитацијата на Срцата близнаци . Кога седнав да поразговарам со неа во нејзините очи како да се видов себе …

Потоа следеше нашата заедничка работа како коуч и клиент. Како коуч ми помогна да ги надминам некои свои ограничувачки ставови, во моменти кога едноставно не знаев како да продолжам понатаму. Ми помогна да го согледам моето постоење од друг агол, ми помогна да тргнам по нови непознати патеки. Како терапевт ми помогна во момент кога се соочував со тежок период кога бев врзана за кревет и кога медицината беше безпомошна. Благодарејќи на терапевските третмани денес можам да одам , да работам , да ги остварувам своите цели и задачи, да живеам пристоен живот. Ја запознав Елена и како предавач и тренер. Завршив обука од областа на лидерство, и обука од Pranic Healing (основен, напреден и психотерапија). Навистина немам зборови , едноставно личност за респект.

Претходен напис
Сандра Ситновска
Следен напис
Шчепанка Хојдова