Basics of energy work Masterclass

Доколку би имале алатка за да ја промените, исчистите и регенерирате сопствената аура и енергија сигурно би ја примениле, нели?

Во овој мастерклас, ги учите основите на работата со вашето енергетско поле или аура, вклучувајќи гo учењето како да ја „скенирате” или како да ја чувствувате енергијата, како да ја „исчеткате”, или како да ја „исчистите” натрупаната енергија, и да ги „енергизирате”, или дополните областите во вашата аура кои имаат недостаток на прана.

Започнувате со учење како да ги активирате енергетските центри, или „чакри” во центарот на вашите дланки. Ова ве оспособува да станете чувствителни на праната и да го скенирате своето и енергетското поле на друга личност за да ги почувствувате блокадите и потоа да ја исчистите, енергизирате и ревитализирате областа со нова прана.

Сѐ што постои е направено од енергија и е подложно на нејзините закони и принципи. Доколку разбереме како енергијата функционира, ќе ги разбереме механизмите според кои нештата се случуваат и со тоа подобро ќе го управуваме сопствениот живот.

Животните предизвици како што се стрес, страв, тага, осаменост, расправии и слично, влијаат на енергијата во нашата аура и ја прават замаглена, дисбалансирана и полна со дупки и сива енергија. Долгорочно, ова се одразува како болка, непријатност, физички и психолошки состојби. Бидејќи физичкото и енергетското тело се нераскинливо поврзани, она што влијае на едното, влијае и на другото.

Basics of Еnergy Work е високо развиен и моќен систем за енергетска работа.

Oвој систем ја користи животната витална енергија за да се балансираат, хармонизираат и трансформираат енергетските процеси во телото. Таа витална сила го одржува телото живо и во состојба на здравје. Секое битие има способност да се обновува на сите нивоа и овој процес се забрзува со зголемување на количеството на животна енергија која се користи да се корeгираат физичките и емоционалните дисбаланси.

Basics of Еnergy Work ве учи на превентива, а потоа на користење на енергијата за исцелување. Во него ќе учите за:

  • Енергетска анатомија: Учите да работите со системот на чакри, меридијани и аури за да го забрзате регенеративниот процес во своето тело;
  • Превентивно третирање: Учите како да ги отстраните негативните енергетски обрасци на болеста за да не се манифестираат како физички заболувања;
  • Работа на себе (самотретирање): Учите како да ги применувате овие техники за да ја забрзате својата сопствена регенераци ја и ревитализација;
  • Чекор по чекор техники за третирање на заболувања поврзани со вашиот: респираторен систем (астма и сл.),; систем на крвоток (срцеви заболувања); гастроинтестинален систем ( синдром на иритабилни црева); мускулоскелетен систем ( артритис и болки во грбот); репродуктивен систем ( менструални проблеми); протоколи за општо познати состојби, како што се мигрени и синузитис;
  • Дополнително, учите како да ги примените техниките на далечина за саканите кои не се присутни во просторијата со вас.

Во Basics of energy work Masterclass стекнатите знаења се „искуствени”, што значи дека учите со конкретна примена на техники и вежби на час – на себе и на присутните. Во текот на часовите сите принципи ќе ви бидат темелно објаснети и ќе стекнете доверба во вашата способност да произведувате позитивни резултати откако ќе го завршите курсот.

Овој основен мастерклас е предуслов за сите останати напредни учења за енергетска работа.

Откријте ги бројните едноставни и практични примени на суптилната енергија, за да го подобрите своето здравје, да ја зголемите својата виталност и да остварите позитивни промени во останатите области на вашиот живот на кои им е потребна дополнителна енергија!