Oбуки за професионален развој

Направете ја вашата страст исплатлива

Методологијата e заснована на програмите за обука од Persona Global, CEFE International Germany и Ericsson College Canada – Solution-oriented coaching, со елементи на НЛП, трансакциска анализа и емоционална интелигенција.

Erickson College of Canada

Е глобална образовна организација од 1980 година, која обезбедува програми за професионална обука за коучинг и развој ширум светот. Нивните програми вклучуваат напредни технологии за човековата динамика и промена, забрзано учење, развој на лидерство, креативност и постигнување на извонредност во коучингот. Оваа методологија се применува и предава на многу локации ширум светот. Програмата The Art & Science of Coaching e акредитирана од Меѓународната коучинг федерација - ICF е една од водечките, најбрзорастечки програми за обука на тренери во светот.

CEFE (The Competency based Economies through Formation of Entrepreneurs)

Е еден од најуспешните методи за претприемачки развој кој вклучува комуникациски и лидерски вештини. Овој тренинг користи активен пристап и методи за динамично и искуствено учење сѐ со цел да ги развие и подобри менаџерските и личните вештини и компетенции кај различните целни групи. Има за цел не само да пренесе информации туку и да создаде компетенции кои вклучуваат знаење, ставови, вештини и навики. Ја зголемува способноста на учесниците да донесат одлуки и да преземаат активности во сложени и променливи системи.

Process Communication Model® (PCM)

PCM е научно потврдена методологија за проценка на личноста и комуникација. Оваа работилница ќе му овозможи на вашиот тим да ги разберат нивните преференции за комуникација. Со користење на PCM, учесниците ќе ги подобрат своите вештини за интерперсонална комуникација, што ќе доведе до поефикасна соработка, намалени недоразбирања и подобрена кохезија на тимот.

Harvard ManageMentor®

Harvard ManageMentor® е светски позната платформа која нуди широк спектар на ресурси за развој на лидерство и менаџмент. Оваа работилница ќе ги води учесниците низ клучните модули, обезбедувајќи им увиди од експертите на Harvard Business Review. Темите вклучуваат лидерство, стратегија, комуникација и многу повеќе, обезбедувајќи му на вашиот тим да стекне вредни практични вештини од глобално признати мисловни лидери.

Побарај нè

+389 78 255 707

Испрати маил

contact@sapientiamedici.com

Посети нè

Скопје

Погледнете ја листата на достапни тренинзи на Sapientia Medici