Продавница

Кристалотерапија

1.800 ден

Балансирање на телото, умот и енергијата преку исцелителната моќ на кристалите.

Опис

Што е Кристалотерапија?

Холистичка терапија која го исцелува целото тело на физичко, емоционално и ментално ниво. Користи техники на кристали за да ги балансираат и усогласат чакрите и аурата и притоа, терапевтот може да му обезбеди на својот клиент чувство на мир и благосостојба и решавање широк спектар на состојби.

Како функционира?

Секој кристал вибрира со одредена фреквенција и со воведување на оваа фреквенција во нашето енергетско поле му овозможуваме на нашето тело да ја „прими“ нивната вибрација и да индуцира  новата хармонична и балансирана ментално/емоционална состојба.
На овој начин нашите дисбаланси, емоции и мисли кои го ставаат тело под стрес и се манифестираат како одредени состојби, ги трансформираме со прецизните техники од терапевтот преку фреквенцијата од кристалите во нова хармонична форма, оптимална за нашата благосостојба на сите нивоа.
Може да се користи заедно со конвенционалните и комплементарните методи терапии.
После сесијата физичкото тело е во баланс и го забрзува свој природен процес на исцелување.

Како се разликува од останатите методи?

Наместо да го третираме крајниот резултат кај одредени состојби, што е случај кај конвенционалните методи, овој метод се бави со првобитната причина  зошто состојбата воопшто се манифестирала, и зошто симптоми  се појавиле кај нас?

Зошто секој треба да проба терапија со кристали?

  • Подобрување на општата здравствена состојба
  • поголема јасност на мислите и фокус и продуктивност
  • засилена интуиција
  • чувство на целовитост и рамнотежа
  • отстранување на старите застоеани енергии и блокади
  • Намалување на хронични болки
  • разрешување со старите негативни обрасци и навики.
  • подобрување на издржливост и регенерација кај спортски активни поединци
  • полесно справување со стресни, анксиозни и депресивни ситуации
  • општо зголемување на чувството на мир и благосостојба

Информации:

Самата терапија е целосно неинвазивна.
Се прави во лежечка или седечка позиција.
Сесијата обично трае од 45-60 минути,
Ја изведува сертифициран Pranic Crystal Healing практичар.

Закажете термин и консултации на  078 255 707