Блог

Самодоверба

„Кога еднаш ќе поверувате во себе, на површината ќе се појават љубопитноста, вчудоневидувањето, спонтаноста и сите искуства кои го откриваат човечкиот дух.“ Е.Е. Камингс (E.

Блог

Децата зборуваат за минатите животи

Многу родители пријавуваат дека нивните деца им кажуваат работи кои можат да бидат објаснети само како ситуации од минати животи. Овој феномен беше изучуван и

Блог

Слободата доаѓа одвнатре

Каква е вашата основа? Дали стоите на солидна основа? Дали вашата безбедност е заснована на пари, односи или на вашата работа? На што се потпирате

Блог

Живот после раѓање?

Во матката на мајката имаше две бебиња. Близначиња. Едното го праша другото: „Дали веруваш во живот после раѓање?“ Другото одговорило, „Па да, секако. Мора да

Блог

Што кога мислиме дека не сме доволни?

Ова се времиња во кои се чувствуваме неадекватни и прекумерно свесни за нашата долга листа на маани. Постојат прилики во кои се прашуваме за нашата