Продавница

Вечната игра на животот и љубовта – викенд работилница

9.500 ден

Дали знаете дека според најновите истражувања секој четврти човек во развиените држави се соочува со осаменост, бесмисленост, отсеченост и отуѓеност, што прераснува во размери на епидемија и се повеќе се заканува да се прошири и на нашиве простори . Сето тоа не поволно делува на целокупниот живот воопшто, било на деловен или личен план.

Опис

Што тоа практично значи?

Тоа значи дека како резултат на не развиениот капацитет за умешно препознавање и јасно комуницирање на своите мислењата, ставовите, уверувањата, емоциите, желбите, целите, со они со кои секојдневно сте во комуникација, било на деловен или личен план, и во неможност за соочување и конфронтација, настанува отсекување од другите, а тоа се манифестира со чувство на осаменост, несватеност и т.н.

Практично кажано, целокупниот живот и неговиот квалитет зависи од умешноста за комуникација и отвореноста и прифаќањето и изразувањето на своите мисли, емоции, стравови од една страна, но и отвореноста и прифаќањето на истото од другите, посебно емоциите на другите, од друга страна. Или со други зборови, квалитетот на целокупниот живот зависи од умешноста за комуникација со другите луѓе, а во голема мерка со спротивниот пол, не зависно дали се работи за партнерски односи, деловни или приватни, љубовни односи или пак фамилијарни релации.

Главно мото на оваа интерактивна работилница е:

Ако љубовта и животот се игра, кои се правилата?

Што се работи?

 • Потеклото на проблемите и конфликтите
 • Во какви партнерски релации би сакале да бидете?
 • Кои се разликите, кои сличностите помеѓу мажите и жените
 • По што се препознаваат разликите и сличностите и како тие се одразуваат во нашата секојдневна комуникација и меѓусебно разбирање
 • Како да се дојде до подобро меѓусебно разбирање, подржување и експанзија

 Како се работи?
Се користат моќните алати од Клиринг:

 • Релаксација – лесни медитативни вежби кои ќе ви помогнат за опуштање и подобар контакт со самите себе и другите.
 • „ДИЈАДА“– разговор на две свесни индивидуи во рамноправен етички однос.
 • Група за разбирање – разговор во група која е тука да ве сослуша, да ве разбере и да ви даде подршка.
 • „ЛИЛА група, медитација – контемплација- разговор.

За кого е оваа работилница?
За сите оние кои сметаат дека со развиток и унапредување на своите способности и вештини можат да креираат поубав, по исполнет и поздрав живот , според своите замисли.

За кого не е оваа работилница?
За сите оние кои сакаат да живеат според фаталистичкиот образец“ Сѐ е пуста неминовност”, и тука ништо не може да се направи едноставно тоа е судбина.

Каде и кога се одржува?
Работилницата ќе се одржи на 17-18.06.2023 (викенд работилница) со почеток во 10 до 18 часот во просториите на Арс Луцида.

 Бонус: Секој учесник добива две бесплатни сесии со клирерот, и брошура

Клиринг како пат за целовит развиток

 Пријавување најдоцна 5 дена пред почеток на работилницата.

 • Преку е-пошта: contact@arslucida.mk
 • Телефонски: понеделник – петок, 12:00 ч. – 20.00 ч.
 • преку SMS, WhatsApp или Viber на +389 78 255 707

Ви благодариме.
Ваш клирер/коуч Христинка.
Ве очекуваме со радост.